Inside my Curious Mind, Σκέφτομαι & Γράφω

Καλές γιορτές από το My Little Curious Blog!

Να που φτάσαμε στην τελευταία ανάρτηση για το 2022 που φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ευχές…. περίπου.


📌 ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ:


Διαβάζοντας παλιότερες αντίστοιχες αναρτήσεις (όπως αυτή) συνειδητοποίησα πόσο έχουμε προχωρήσει και αλλάξει σαν άνθρωποι. Σίγουρα όχι όλοι και σίγουρα όχι απαραίτητα προς το καλύτερο, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που δεν θέλω να θίξω αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους.

Γιατί – συνεχίζω – ακόμα με όλες τις απώλειες μας – σε όποιον τομέα της ζωής μας – το ότι είμαστε εδώ και έχουμε ακόμα όρεξη να διαβάζουμε (και να γράφουμε) αναρτήσεις όπως αυτή εδώ αποδεικνύει ότι προχωράμε, ή τουλάχιστον το παλεύουμε.

Εξάλλου πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα υπάρχουν και ως μία υπενθύμιση για τι άνθρωποι θα θέλαμε πραγματικά να είμαστε σε όλη τη ζωή μας και όχι μόνο για λίγες ώρες.

Η ταπεινή μου συμβουλή λοιπόν, για τις φετινές γιορτές…

Άφησε το γιορτινό κλίμα να σου δημιουργήσει λίγο ακόμα απόθεμα αναμνήσεων. Όλοι, ανεξαιρέτως, το έχουμε ανάγκη.

Να απολαύσεις και να χαρείς όπως, και όσο, καλύτερα γίνεται αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης.

Μην θυσιάζεις την ψυχική σου υγεία για χάρη κανενός…! Μπορείς να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς να πέσεις κάτω από την κούραση και το άγχος.

Όσον αφορά τους στόχους για την νέα χρονιά…

Μην βάζεις προθεσμία χρόνου σε επιθυμίες και στόχους που χρειάζονται περισσότερες από 365 ημέρες για να γίνουν πραγματικότητα.

Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Ίσως μόνο στον εαυτό σου.

Αν έχεις ήδη βάλει κάποιο στόχο για την 1η Ιανουαρίου 2023, έχω να πω μπράβο σου!

Αν συνεχίζεις τον ίδιο στόχο από πρόπερσι, πάλι έχω να πω μπράβο σου!

Έχετε ακούσει τη φράση «Το 2023 θα είναι η χρονιά μου»;

Είναι μία από τις πολλές εκφράσεις που με εκνευρίζουν…! Λίγο που είμαι πνεύμα αντιλογίας, λίγο που έχω κουραστεί να ακούω τους πάντες να το λένε λες και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς είχαν πέσει σε κώμα και μόλις ξύπνησαν και είπαν να αδράξουν την μέρα…!

Αυτό που έχω – όχι απλά μάθει – εμπεδώσει είναι ότι όλες οι χρονιές είναι οι χρονιές μας! Όλες οι χρονιές που επιβιώσαμε μέχρι τώρα είναι οι χρονιές μας, γιατί η καθεμία μας έχει μάθει και κάτι. Όπως θα κάνει και το 2023, το 2024 κοκ. Καλά να είμαστε να μαθαίνουμε…!

Μπορεί το 2020 να μας δοκίμασε όλους με τα του covid και ότι επακολούθησε. Μπορεί το 2021 να μας άλλαξε κάνοντας μας να αναθεωρήσουμε τις «πολύτιμες» κοσμοθεωρίες μας. Μπορεί το 2022 να μας έφτασε στον πάτο (με τις γυναικοκτονίες κλπ κλπ), αλλά και να μας άνοιξε – ίσως – τα μάτια σε πολλά πράγματα… θέλω να ελπίζω… δεν είμαι σίγουρη για τίποτα πια.

Αλλά είμαι σίγουρη ότι το 2023 θα με δοκιμάσει όπως με δοκίμασαν και οι προηγούμενες χρονιές που έζησα. Η διαφορά θα είναι ότι κάθε χρονιά γνωρίζω και λίγο καλύτερα…! Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις για το κείμενο;

ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ

Βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Αν σου άρεσε το άρθρο, άφησε ένα σχόλιο ή μοιράσου το στα social media!

*Αρχική εικόνα από Φωτογραφία από Nam Hai Nguyen από το Pixabay


📌 ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:


help-me-grow

Facebook | Instagram | Youtube | Goodreads


signature-curious-blog2

4 σκέψεις σχετικά με το “Καλές γιορτές από το My Little Curious Blog!”

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.