Inside my Curious Mind, Σκέφτομαι & Γράφω

3 χρόνια My Little Curious Blog!

Όπως όλα στη ζωή έτσι και το blogging έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Άλλη μια blogοχρονιά (σεζόν αν θες, γιατί η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα). Τί (ξ)έμαθα; Τί κατάφερα; Και κυρίως… τί θα ακολουθήσει;

Let’s talk numbers!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου ανέβηκαν στο blog 31 αναρτήσεις έναντι 38 το 2021. Εντάξει δεν θα κολλήσω σε λεπτομέρειες, ούτε θα ξαναπώ τα ίδια με την αντίστοιχη περσινή ανάρτηση. Δεν μ’ αρέσει να επαναλαμβάνομαι.

Φέτος, όπως και πέρσι, έκανα αρκετά μικρά διαλείμματα από το blogging και τα κοινωνικά δίκτυα. Θα πω μόνο ότι τα διαλείμματα που έκανα δώρο στον εαυτό μου μέσα στο 2022 ήταν περισσότερο συνειδητά – δεν άφησα τον εαυτό μου να «καεί» για να σταματήσω – και πραγματικά ωφέλιμα.



Μπορεί να είναι ιδέα μου, αλλά φέτος είδα αρκετούς bloggers και instagrammers – διάσημους και μη – που ακολουθώ να «χάνονται» με ενημέρωση ή χωρίς από τα κοινωνικά δίκτυα, επειδή χρειάζονταν ένα διάλειμμα, μια αποτοξίνωση από συσκευές και κοινωνικά δίκτυα.

Πού θέλω να καταλήξω με αυτό; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα συχνά διαλείμματα πιστεύω ότι είναι ένα από τα πολλά πράγματα της εξαντλητικής εποχής μας που πρέπει να απενοχοποιήσουμε.

My Little Curious Blog 2022 με μία λέξη: Organized chaos!

Κάθε χρόνο – τα τελευταία 3 χρόνια δηλαδή που υπάρχει το MLCB – συνηθίζω να οργανώνω το χάος που λέγεται post ideas (ιδέες για αναρτήσεις) που βρίσκονται κυριολεκτικά παντού.

Αν μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στα συρτάρια του γραφείου μου θα έβλεπες σε κάθε συρτάρι και από ένα σημειωματάριο ή τετράδιο με μισο-γραμμένα άρθρα και σκόρπιες σημειώσεις και ιδέες.

Κάθε χρόνο λοιπόν, όλο αυτό το οργανωμένο χάος το οργανώνω σε ένα τετράδιο και πάντα μέχρι να τελειώσει η νέα χρονιά έχουν «σκορπιστεί» σε 4-5 τετράδια ακόμα. Συν τις σημειώσεις που κρατάω στο κινητό. Συν τα αποθηκευμένα σε Facebook, Instagram, Pinterest, σελιδοδείκτες Η/Υ. Το περίεργο είναι ότι μέσα σε αυτόν τον αχταρμά εγώ ξέρω που βρίσκεται τι! Μην ρωτήσεις πως! Θυμάμαι τα πάντα! Αυτό το οργανωμένο χάος, φέτος προσπαθώ να το κρατήσω οργανωμένο (χωρίς το χάος).

Επίσης, για όποιον/α αναρωτιέται αν πρέπει να περιμένει να αλλάξει ο χρόνος για να οργανωθεί, η ταπεινή συμβουλή μου είναι να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή της χρονιάς θέλει. Στο blogging πάντα βγαίνουν θεματάκια στην πορεία, οπότε καλό είναι όταν έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθείς με την οργάνωση του blog σου.

Η Σελίδα Facebook του MLCB

Έγινε δουλίτσα στο Facebook του MLCB φέτος! Ασχολήθηκα περισσότερο ενεργά με το facebook του blog.

Προγραμματίζω πάντα τις δημοσιεύσεις με εξαίρεση αυτές που ανεβαίνουν από Instagram. Παρόλο που το Instagram έχει αρχίσει να βάζει την νέα λειτουργία στα προφίλ όπου μπορείς να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις, σε εμένα δεν έχει βγει ακόμα όμως, οπότε υπομονή…!

Στην σελίδα Facebook ανεβαίνουν κυρίως μιμίδια (memes), άρθρα, quotes, ό,τι σχετικό με την θεματολογία του blog δηλαδή. Σαφώς υπάρχουν αρκετές ιδέες (αλίμονο) για περαιτέρω βελτίωση που θα μπουν σε εφαρμογή σταδιακά. Ετοιμάζονται πραγματάκια δηλαδή!

💥 Μία από αυτές τις ιδέες είναι να καθιερώσω να κοινοποιώ άρθρα άλλων bloggers! Το είχα κάνει και παλιότερα και ήταν κάτι που μου άρεσε, γιατί με βάζει στη διαδικασία να ψάχνω και να διαβάζω περισσότερο άλλους bloggers.

Instagram MLCB: Working smarter

Το Instagram του MLCB πήγε πάρα πολύ καλά φέτος και συνεχίζει σταθερά. Τί άλλαξε; Οργάνωσα καλύτερα τις δημοσιεύσεις. Πότε θα ανεβαίνει τι και αντιστρόφως.

Με τον όρο καλύτερα εννοώ επίσης και τον τρόπο που θα ανεβαίνουν, ώστε να προλαβαίνω να τις φτιάχνω κιόλας και να μην μου ‘τρώνε’ τόσο πολύ χρόνο όπως παλιότερα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω και να το αφήνω.



Πάει πολύ καλύτερα από όσο πίστευα, ίσως γιατί μαθαίνω να δουλεύω στους δικούς μου ρυθμούς και όχι στους ρυθμούς των trends. Και αυτή είναι η συμβουλή που μπορώ να δώσω εδώ. Να βρίσκετε τους δικούς σας ρυθμούς και το δικό σας πρόγραμμα.

Αλλαγές στο blog

Άλλαξε το χρώμα του λογότυπου από μωβ-μαύρο σε κόκκινο-μαύρο και μαζί του κάποιες λεπτομέρειες στα υπόλοιπα χρώματα του blog. Μαζί με τις αντίστοιχες αλλαγές σε Instagram και Youtube.

Youtube του MLCB

Αν δεν το έχεις πάρει είδηση ακόμα, διαθέτουμε και Youtube κανάλι. Ουσιαστικά είναι το παλιό προσωπικό μου κανάλι που δεν χρησιμοποιούσα μέχρι πριν λίγους μήνες.

Εκεί ανεβαίνουν κάποια tutorials (για Instagram και Canva) και μέσα στη χρονιά θα προστεθούν κι άλλα θεματάκια, σχετικά με την θεματολογία του blog πάντα.

💥 Με την ευκαιρία, αν θέλεις και έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά και αν έχεις κάποια παρατήρηση ή ιδέα που θα σου άρεσε να δεις, μπορείς να μου γράψεις στα σχόλια κάτω ή στο email του blog.

💥 Τί λες κι εσύ; Τί άλλο θα ήθελες να δεις στα Social Media του blog;

Τι συμπέρασμα έβγαλα ως άλλη μια χρονιά (ας πούμε) blogger;

Βελτιώνομαι, ψάχνω, δημιουργώ και κυρίως δοκιμάζω! Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο (και) στο blogging άλλωστε; Οπότε so far, so good! Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε όμως! 😉

Αν έπρεπε να περιγράψω μία ακόμα blogοχρονιά με ένα quote αυτό θα ήταν:

3-hronia-my-little-curious-blog

Ευχαριστίες

Δεν θα μπορούσα να το παραλείψω! Ευχαριστώ για την υπομονή, την ανοχή, την εμπιστοσύνη και όλα τα σχόλια, τα likes, τα μηνύματα που αφήσατε στα γραπτά μου και φέτος.

Συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερα και μένουμε curious! Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις;

Βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Αν σου άρεσε το άρθρο, άφησε ένα σχόλιο ή μοιράσου το στα social media!

*Αρχική εικόνα από pixabay.com


📌 ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:


help-me-grow

Facebook | Instagram | Youtube | Goodreads


signature-curious-blog2

2 σκέψεις σχετικά με το “3 χρόνια My Little Curious Blog!”

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.