Σκέφτομαι & Γράφω

Τα μαθήματα μιας «δύσκολης» μέρας

Όλοι έχουμε δύσκολες μέρες. Μερικές φορές και δύσκολες εβδομάδες. Είναι εκείνες οι μέρες που είτε ξυπνήσαμε στραβά και όλα μας φταίνε είτε ενώ ξεκινάει καλά η μέρα, την υπόλοιπη όλα πάνε ανάποδα. Ακόμα και αυτές οι μέρες όμως έχουν να μας διδάξουν σημαντικά πράγματα.

🔔 Για να ενημερώνεσαι για ότι ανεβαίνει κάνε εγγραφή στο Newsletter του My Little Curious Blog!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ:

📢 7 μύθοι self-care που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε
📢 Να είσαι περήφαν@ για τον εαυτό σου!

Όταν βιώνουμε μια δύσκολη μέρα είναι δύσκολο να δούμε τη θετική πλευρά (και αυτό είναι εντάξει). Βέβαια το δικό μου point εδώ δεν είναι να δούμε τη θετική πλευρά (την αντιπαθώ λίγο αυτή την έκφραση…). Έχει να κάνει περισσότερο με το να δούμε από μια διαφορετική οπτική γωνία μία – ή περισσότερες – δύσκολες μέρες.

Ποια είναι αυτή η οπτική γωνία; Τί μας μαθαίνει μια δύσκολη μέρα;


«I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.» – Thomas Edison


1. Επιτρέπει να διαπιστώσουμε τι δεν λειτούργησε στην εκάστοτε περίσταση. Πρακτικά μιλώντας. Μπορεί να μην έχεις καταφέρει ακόμα αυτό που στοχεύεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα συμβεί. Απλώς μόλις έχεις ανακαλύψει έναν ακόμα τρόπο που δεν θα γίνει αυτό τώρα. Σημαίνει ότι έχεις ακόμα – μικρό ή μεγάλο, θα δείξει – δρόμο μπροστά σου μέχρι να το πετύχεις.


«The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem.»
– Captain Jack Sparrow


2. Αποκτούμε «ενσυναίσθηση» με τον εαυτό μας. Να το πω καλύτερα μας συντονίζει καλύτερα με τα συναισθήματά μας. Τα θετικά και τα αρνητικά. Μια δύσκολη μέρα μας δείχνει πως νιώσαμε, πως το (δεν) χειριστήκαμε, τι μας προκάλεσε να συνεχίσουμε ή να τα παρατήσουμε. Μας δείχνει ότι πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και να βρίσκουμε τι μας παρακινεί αλλά και τι μας κρατάει πίσω.


«Let it hurt. Let it bleed. Let it heal. And let it go.» — Nikita Gill


3. Μαθαίνουμε να δεχόμαστε τα αρνητικά συναισθήματά μας και ακόμα πιο σημαντικό να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τα νιώσει. Υπάρχουν για κάποιο λόγο κι αυτός ο λόγος δεν είναι να μας κάνει να «πατήσουμε» τον εαυτό μας κάτω ούτε να τον «στήσουμε» στον τοίχο. Όλα τα συναισθήματα έχουν να μας διδάξουν κάτι αρκεί να ξέρουμε να τα (απο)δεχόμαστε.


«Friendship is like money, easier made than kept.» – Samuel Butler


4. Διαπιστώνουμε ποια άτομα μας νοιάζονται πραγματικά και ποια όχι. Το να έχεις έστω και ένα άτομο στη ζωή σου (ακόμα κι αυτό το άτομο είναι ο ψυχολόγος σου) που να σε υποστηρίζει και να είναι εκεί για σένα τις δύσκολες μέρες της ζωής σου είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πως αντιμετωπίζουμε μια άσχημη κατάσταση ή μια δύσκολη μέρα.


«Make peace with your broken pieces.» – R. H. Sin


5. Εκτιμάμε καλύτερα και περισσότερο τις καλές μέρες. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Οι δύσκολες μέρες, εβδομάδες ή ακόμα και χρονιές μας μαθαίνουν ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας τόσο στις καλές όσο και στις κακές μέρες του. Γιατί δεν είμαστε μόνο καλές ή μόνο κακές μέρες. Είμαστε όλες οι μέρες που ζούμε… και οι καλές και οι κακές.

Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις για το κείμενο;

👉Αν σου άρεσε το άρθρο, άφησε ένα σχόλιο ή μοιράσου το στα social media!

*Αρχική εικόνα από Photo by SOULSANA on Unsplash


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

📢 Θέλει το χρόνο της η αλλαγή!
📢 Να μην την φοβάσαι την αλλαγή…!
📢 Να κοιτάς πίσω σου!
📢 8 τρόποι να διαχειριστείς μια «κακή» μέρα!


help-me-grow

🔔 Για να ενημερώνεσαι για ότι ανεβαίνει αλλά και να λαμβάνεις αποκλειστικά εκτυπώσιμα (freebies) κάνε εγγραφή στο Newsletter του My Little Curious Blog!
____________________
🔔 Έχεις Facebook, Instagram, Pinterest ή Goodreads; Σε περιμένω και στα δικά μου!
Facebook, Instagram, Pinterest, Goodreads

signature-curious-blog2

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα μαθήματα μιας «δύσκολης» μέρας”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.