Βιβλία, Κριτικές

5 υπέροχα βιβλία που διάβασα τον Απρίλιο (και προτείνω)!

Ο Απρίλης αυτός είχε απ’ όλα…! Ένα θρίλερ εγκληματικής φαντασίας, ένα κοινωνικό-κλασικό, ένα φαντασίας, ένα ιστορικό και ένα θρησκευτικό. Όλα μπήκαν στα αγαπημένα μου και γι’ αυτό σας τα προτείνω..!

🔔 Για να ενημερώνεσαι για ότι ανεβαίνει αλλά και να λαμβάνεις αποκλειστικά εκτυπώσιμα (freebies) κάνε εγγραφή στο Newsletter του My Little Curious Blog!

Ίσως σε ενδιαφέρουν: 
🖊 4 υπέροχα βιβλία που διάβασα τον Μάρτιο (και προτείνω)!
🖊 4 υπέροχα βιβλία που διάβασα τον Φεβρουάριο (και προτείνω)!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Κοντεύει να τελειώσει ο Μάης και το ξέρω, έχω ήδη αργήσει να ανεβάσω τις βιβλιοπροτάσεις μου για τον Απρίλιο! Αλλά βουαλά! Πέντε υπέροχες βιβλιοπροτάσεις σας έχω.

Πέντε – τελείως τώρα που το σκέφτομαι – διαφορετικά βιβλία μεταξύ τους, αλλά εξίσου αγαπημένα.

1. Το νησί Καμίνο – John Grisham

ΥΠΟΘΕΣΗ

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μια ομάδα σεσημασμένων κακοποιών πραγματοποιεί μια εξαιρετικά τολμηρή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Το Πρίνστον έχει ασφαλίσει τον θησαυρό για είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η αξία του είναι ανυπολόγιστη.

Ο Μπρους Κέιμπλ είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης του πιο πολυσύχναστου βιβλιοπωλείου στο κοσμοπολίτικο παραλιακό θέρετρο Σάντα Ρόζα, στο παραμυθένιο νησί Καμίνο της Φλόριντα. Το «Βιβλιοπωλείο Μπέι» τα πάει πολύ καλά χάρη στην επιχειρηματική δεινότητα του ιδιοκτήτη του. Πολύ λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Κέιμπλ είναι ανακατεμένος με την εμπορία κλεμμένων βιβλίων και ανεκτίμητων χειρόγραφων στη μαύρη αγορά.

Η Μέρσερ Μαν, μια νεαρή φιλόδοξη συγγραφέας, έχει μόλις χάσει τη δουλειά της στο πανεπιστήμιο όταν την προσεγγίζει μια μυστηριώδης και εκλεπτυσμένη γυναίκα, η οποία εργάζεται για μια ακόμα πιο μυστηριώδη επιχείρηση. Η γενναιόδωρη οικονομική προσφορά της θα πείσει τη Μέρσερ να διεισδύσει στον κύκλο των λογοτεχνικών φίλων του Κέιμπλ και να προσπαθήσει να μάθει τα μυστικά του. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς της, η Μέρσερ αποδεικνύεται πολύ καλή στον ρόλο της. Στην πορεία όμως θα μάθει πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε, και τελικά θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν προβλήματα στον παράδεισο…

Η αριστοτεχνική πλοκή, οι ζωντανές περιγραφές και η πρωτοτυπία του θέματος αποκαλύπτουν άλλη μια συναρπαστική συγγραφική πλευρά του Grisham, που θα ενθουσιάσει τους πιστούς αναγνώστες του και θα του χαρίσει ακόμα περισσότερους.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Το νησί Καμίνο είναι ένα από τα βιβλία που απέκτησα από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και παρόλο που έχω 3-4 ακόμα δικά του, το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο του Grisham που διάβασα. Είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια για τον «ιντριγκαδόρικο» τρόπο γραφής του κάτι που διαπίστωσα στο «Νησί Καμίνο». Άλλωστε το νησί Καμίνο είναι ένα θρίλερ εγκληματικής φαντασίας.

Το βιβλίο ξεκινάει με την θεαματική ληστεία κάποιων εξαιρετικά σπάνιων χειρόγραφων από πέντε κακοποιούς με τους πράκτορες του FBI να προσπαθούν να τα ανακτήσουν πριν εξαφανιστούν οι ληστές. Η εξαιρετική αφήγηση του Grisham μού τράβηξε αμέσως την προσοχή. Είναι ένα βιβλίο που με το σασπένς του, την γρήγορη εξέλιξη, τους… πολυδιάστατους χαρακτήρες θυμίζει ταινία δράσης κρατώντας το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Σε πολλά σημεία σκεφτόμουν «ωχ, και τώρα τί;» με τις επόμενες σελίδες να δίνουν πάντα μια έξυπνη και απρόβλεπτη λύση για τους ήρωες (και για μένα). Επίσης, μ’ άρεσε ότι υπήρχαν αρκετές ενδιαφέρουσες (κατ’ εμέ πάντα) πληροφορίες για το πως γίνεται το καλό εμπόριο βιβλίων και πως στήνεται στην ουσία ένα βιβλιοπωλείο.

Σίγουρα «το νησί Καμίνο» είναι ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε.

Μερικά Fun Facts:

  • Το νησί Καμίνο στην πραγματικότητα είναι έμπνευση του συγγραφέα. Κατά πάσα πιθανότητα εμπνεύστηκε από το νησί Amelia στην Φλόριντα των ΗΠΑ.
  • Πηγαίνοντας ταξίδι με τη σύζυγό του στο νησί Amelia (Amelia Island) στην Φλόριντα των ΗΠΑ, άκουσε στις ειδήσεις για μια κλοπή κάποιων σπάνιων βιβλίων και εμπνεύστηκε την ιστορία εμπλουτίζοντας την με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
  • Το 2020 κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας (όπως ανέφερε ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξη του) που λέγεται «Camino Winds» και το 2022 θα κυκλοφορήσει το τρίτο μέρος. (Συμπέρασμα: Η TBR (to be read) λίστα δεν θα τελειώσει στον αιώνα τον άπαντα!😂)

ℹ INFO

Ξενόλωσσος τίτλος: Camino Island
Αριθμός Σελίδων: 384
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα (2019)


2. Τίμιοι και άτιμοι – Γρηγόριος Ξενόπουλος

ΥΠΟΘΕΣΗ

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Υπάρχουν Τίμιοι και Άτιμοι κατά συνθήκη, όπως υπάρχουν Τίμιοι και Άτιμοι αληθινά. Ένας άνθρωπος τίμιος κατά συνθήκη, μπορεί να είναι άτιμος, και πάλι ένας άτιμος κατά συνθήκη μπορεί να είναι ο τιμιότερος των ανθρώπων…
Ο συγγραφέας με τη ζέστη της αφήγησής του κάνει τον αναγνώστη ν’ αγανακτήσει από τις κοινωνικές αδικίες που γίνονται στην αδύνατη πλευρά και να διαπιστώσει με λύπη πως με τον ίδιο σχεδόν τρόπο επαναλαμβάνονται και σήμερα.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Το απέκτησα από τη συλλογή που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη εφημερίδα Real News, όπως και τα υπόλοιπα του σπουδαίου Ξενόπουλου. Μια συλλογή που αξίζει να γεμίζει τη βιβλιοθήκη μας πιστεύω. Το «Τίμιοι και άτιμοι» είναι το δεύτερο βιβλίο της κοινωνικής τριλογίας. Το πρώτο είναι το «Πλούσιοι και φτωχοί» και το τρίτο «Τυχεροί και άτυχοι».

Μ’ άρεσε – για άλλη μια φορά – η απλή και οικεία γραφή του Ξενόπουλου που εξετάζει τα θέματα τιμής του ανθρώπου και πως η κοινωνική θέση του κάθε ανθρώπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό – ακόμα και σήμερα – από την δουλειά που κάνει αλλά και από το πως αντιμετωπίζει τα ζητήματα τιμής. Μπορεί κάποιος να είναι άτιμος στις πράξεις, αλλά επειδή έχει γνωριμίες να θεωρείται από την κοινωνία τίμιος. Και αντιστρόφως… κάποιος που φέρεται έντιμα να θεωρείται άτιμος επειδή δεν έχει τις ανάλογες «πλάτες». Μ’ άρεσε γιατί είναι ένα θέμα που υπάρχει μεν μέχρι σήμερα (κακά τα ψέματα), αλλά – θέλω να πιστεύω ότι – υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση για το ποιος πραγματικά είναι τίμιος ή άτιμος στις μέρες μας…

ℹ INFO

Αριθμός Σελίδων: 424
Εκδόσεις: ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΛΑΣΣΗ (1984)


3. Ασημένια μάτια – Ιουλία Ιωάννου

ΥΠΟΘΕΣΗ

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τυχαία συναντιούνται οι άνθρωποι στη ζωή; Τυχαία ερωτεύονται; Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα και οδηγεί τα βήματά μας; Η Νίκη και ο Ντεμίρ θα ζήσουν έναν συγκλονιστικό μα σύντομο έρωτα. Εκείνος θα εξαφανιστεί από τη ζωή της κι εκείνη θα μείνει πίσω να τον σκέφτεται και να αναρωτιέται γιατί την πρόδωσε. Η αλήθεια όμως είναι πάντα πολύ διαφορετική από αυτή που τα μάτια και η καρδιά μας μπορούν να καταλάβουν. Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού, μια παλιά προφητεία, ένα μοναστήρι, θα παίξουν απρόσμενο ρόλο στις ζωές τους. Η απληστία φέρνει μόνο καταστροφή και θάνατο. Μπορεί άραγε η αγάπη ν’ αλλάξει τη ροή των γεγονότων;

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Η Νίκη που είναι καθημερινά θύμα κακοποίησης από τον βάναυσο σύζυγό της αποφασίζει επιτέλους να το σκάσει. Παράλληλα ένα περίεργο και σημαδιακό όνειρο με έναν άγνωστο άντρα ταράζει τα βράδια της προσπαθώντας να καταλάβει τι σημαίνει. Μέχρι που το όνειρο βγαίνει αληθινό. Γνωρίζει τον Ντεμίρ και μαζί ζουν έναν συγκλονιστικό, μα σύντομο έρωτα. Ο Ντεμίρ εξαφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη και η Νίκη που νομίζει ότι απλώς την εγκατέλειψε, παλεύει να μαζέψει τα κομμάτια της έχοντας ταυτόχρονα την αγωνία μην την ανακαλύψει ο σύζυγός της. Πώς σχετίζεται η Νίκη με την προφητεία; Σύμφωνα με αυτή, είναι η μόνη που μπορεί να την «λύσει» κάνοντας την υπέρτατη θυσία… με ή χωρίς τη θέλησή της… Πρόσωπα που στην αρχή φαίνεται να μην σχετίζονται, αλλά στην πορεία καταλήγουν να επιβεβαιώσουν το «πεπρωμένο» και να ενωθούν ξανά με έναν αναπάντεχο τρόπο.

Πρώτα απ’ όλα, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο σαν υπόθεση. Αμύθητοι θησαυροί, μια προφητεία και μια… ανθρωποθυσία είναι το κεντρικό θέμα του βιβλίου. Γρήγορη πλοκή, ωραίες περιγραφές, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Το φανταστικό με το ρεαλιστικό στοιχείο μπλέκονται με ωραίο τρόπο με μια παλιά προφητεία να πρωταγωνιστεί ορίζοντας το μέλλον των ανθρώπων. Μπορείτε να το πείτε και παραμύθι για μεγάλους.

Το «Ασημένια μάτια» με απορρόφησε (το τελείωσα σε τρεις μέρες) και με ταξίδεψε. Βρήκα πρωτότυπο τον συνδυασμό ρεαλιστικού και φανταστικού στοιχείου. Το ηθικό δίδαγμα είναι ακριβώς αυτό που λέει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η απληστία φέρνει μόνο καταστροφή και θάνατο.»

Πως καταφέρνει να λυθεί η προφητεία το αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Το μόνο που θα πω είναι αυτό: Το τέλος… απρόβλεπτο και αίσιο!

ℹ INFO

Αριθμός Σελίδων: 346
Εκδόσεις: ΠΝΟΗ (2016)


4. ΠΟΝΤΟΣ Άνεμος ευδαιμονίας – Θύελλα οδύνης – Αντιγόνη Καμπέρου

ΥΠΟΘΕΣΗ

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μέσα από αυτό το έργο περιγράφεται η καθημερινή ζωή, οι συνήθειες, τα ήθη και έθιμα του Πόντου κατά τη διάρκεια των αρχών του 20ού αιώνα, και πώς τα φιλόδοξα σχέδια των Νεότουρκων και του Μουσταφά Κεμάλ για μια ισχυρή και φυλετικά καθαρή Τουρκία σάρωσαν την ήσυχη και γόνιμη ζωή των Ελλήνων, την ευδαιμονία τους…

Η αληθινή ιστορία του Γιώργου Θαλασσινού και της Αντιγόνης Τουζτσόγλου εξελίσσεται σ’ αυτά τα ταραγμένα χρόνια.

Γνωρίστηκαν στον ηπειρωτικό Πόντο το 1920, όταν ο Γιώργος είχε ήδη εξοριστεί από τη Σαμσούντα στα ενδότερα από τους Νεότουρκους. Μετά τον γάμο τους, ο Γιώργος ανεβαίνει αντάρτης στο βουνό για να ξεφύγει από την κεμαλική λαίλαπα, όμως συλλαμβάνεται και καταδικάζεται, μαζί με τόσους άλλους, «δια πεζοπορίας εις θάνατον» από τα περιβόητα «Δικαστήρια της Ανεξαρτησίας» των Νεότουρκων. Η εξορία του διαρκεί τρία χρόνια, όπου διανύει δυόμισι χιλιάδες χιλιόμετρα και διασχίζει δοξασμένα ιστορικά μέρη της Ιωνίας και του Βυζαντίου, για να πάρει τον δρόμο της αντάμωσης με την οικογένειά του στον Πειραιά. Εκεί θα βρει τη γυναίκα του και τον γιο τους, τους χαμένους γονείς και τα αδέλφια του και θα κτίσει μια νέα ζωή στην καινούργια του πατρίδα. Θα προσπαθήσει να σβήσει από τη μνήμη του τις εικόνες ολέθρου που άφηνε πίσω της όλα αυτά τα χρόνια της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού η θύελλα οδύνης που διαδέχθηκε τον άνεμο ευδαιμονίας στον Πόντο. Θα τα καταφέρει;

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο. Γενικά λατρεύω τα ιστορικά μυθιστορήματα που μιλάνε για τη Σμύρνη, τον Πόντο, την Πόλη και τα δεινά που πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι τόσο από τους Τούρκους όσο και.. από εμάς όταν ήρθαν στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες. Όποτε διαβάζω τέτοια βιβλία δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι «Αν αυτό γινόταν τώρα, θα τους φερόμασταν με τον ίδιο τρόπο;» (Φοβάμαι πως ναι…).

Το συγκεκριμένο, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, μιλάει για τον Πόντο και την Γενοκτονία των Ποντίων. Το βιβλίο βασίζεται στην πραγματική ιστορία των Γιώργου Θαλασσινού και Αντιγόνης Τουζτσόγλου, παππού και γιαγιά της συγγραφέως. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει άλλο βιβλίο για τον Πόντο που να περιγράφει με τόσο ωραίο, παρόλο τον πόνο, αφηγηματικό τρόπο τη ζωή των Ποντίων, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, τον τρόπο σκέψης τους και το ελληνικό πείσμα τους για ζωή.

Λάτρεψα κάθε λέξη του βιβλίου και ο μόνος λόγος που έκανα μια εβδομάδα να το τελειώσω ήταν γιατί δεν ήθελα να τελειώσει…

ℹ INFO

Αριθμός Σελίδων: 410
Εκδόσεις: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ (2019)


5. Φλόγα. Ο Άνθρωπος Που Άναψε Στην Καρδιά Μου Μια Φωτιά – Ανδρέας Κονάνος

ΥΠΟΘΕΣΗ

(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εύχομαι, καθώς θα διαβάζεις αυτό το βιβλίο, να γαληνέψει η ψυχή σου γλυκά και να μουδιάσει από τη Φλόγα του έρωτα. Έρωτα για τον Χριστό, για τη ζωή και για τα πάντα.
Και να δεις τα πάντα από την αρχή, σαν γιορτή! Να ερωτευτείς ξανά τον αγαπημένο και την αγαπημένη σου, τους δικούς σου, το παιδί σου, τους φίλους και γνωστούς σου, το σπίτι και τη δουλειά σου.

Να έρθουν ξανά η έκσταση, η έκπληξη και η χαρά στη ζωή σου. Να ζωντανέψουν τα νεκρωμένα κύτταρά σου και η ευαίσθητη καρδιά σου να χτυπήσει πάλι χαρμόσυνα. Και να σου φύγουν η θλίψη και η κατάθλιψη και το όποιο παράπονο. Και να γεμίσουν οι μέρες σου θαύματα και ομορφιά. Και οι νύχτες σου όνειρα γλυκά.

Ο άνθρωπος που περιγράφω στα κείμενα αυτά αγάπησε από παιδάκι τόσο πολύ τον Θεό, ερωτεύτηκε τόσο βαθιά τον Ιησού, ενώθηκε μαζί Του με τέτοια πληρότητα και δόσιμο, που έγινε και ο ίδιος Φλόγα και Φως και Έρωτας εκστατικός. Όταν το σίδερο μπει για πολλή ώρα στη φωτιά, δεν ξεχωρίζει τελικά. Γίνεται και το ίδιο κατακόκκινο. Φως εκ Φωτός.

Διάβασε τα θαυμαστά αυτά βιωματικά κείμενα που έζησα κοντά του –τα γεμάτα απλότητα, θεϊκή Χάρη και ενέργεια– με ανοιχτή καρδιά και δίψα για πνευματική αφύπνιση. Και κράτα κι ένα κεράκι, κράτα και χαρτομάντιλο. Διότι ποιος ξέρει; Μπορεί σε κάποια σελίδα να ανάψει και στη δική σου καρδιά μια Φλόγα, να ανθίσει ένα χαμόγελο, να στάξει ένα δάκρυ και να ξυπνήσει ο έρωτας. Για τα πάντα!

Το εύχομαι. Και το πιστεύω.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Το άρχισα Μεγάλη Εβδομάδα επίτηδες λόγω του θρησκευτικού θέματος του και παρόλο που έφτασε – και πέρασε – Πάσχα για να το τελειώσω, προτίμησα να το βάλω στα βιβλία του Απρίλη.

Αν σας αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία με θρησκευτικά διδάγματα και λόγια ή θαύματα Αγίων, το βιβλίο «Φλόγα» είναι ένα πολύ καλό ανάγνωσμα. Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ τέτοιου είδους, το συγκεκριμένο είναι μια ωραία πρόταση για να αρχίσετε.

Απλό στην ανάγνωση και ξεκούραστο, μιας και δεν είναι βιβλίο με την έννοια ότι ο συγγραφέας (και πρώην πατήρ) Ανδρέας Κονάνος εμπνεύστηκε κάποια ιστορία και την έγραψε. Έχει να κάνει με λόγια που άκουγε κατά καιρούς από τον Γέροντα – όπως τον λέει στο βιβλίο – και τα έχει συγκεντρώσει σε ένα ωραίο βιβλίο, αλλά και πολλές μικρές ιστορίες για τη ζωή του. Υπήρχαν αρκετά σημεία που με έκαναν να ηρεμήσω και να νιώσω καλύτερα, σκεφτόμενη δικές μου έννοιες και προβλήματα (αυτός είναι κι ο σκοπός αυτών των αναγνωσμάτων άλλωστε), αλλά και να χαμογελάσω με την απλότητα και την ταπεινότητα του Γέροντα. Με έκανε να σκεφτώ πόσο δυσκολεύουμε τη ζωή μας καθημερινά και παράλληλα παραπονιόμαστε ότι τίποτα δεν μάς πάει καλά…!

Το «Φλόγα», το οποίο προκύπτει από το ότι έτσι λέει ο συγγραφέας και πρώην πατήρ τον Γέροντα, είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ξανά και ξανά όποτε το χρειάζεστε. Εγώ έτσι το κράτησα και θα το έχω.

ℹ INFO

Αριθμός Σελίδων: 440
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2020)

💎 Αυτά ήταν τα βιβλία που διάβασα τον Απρίλιο και σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά; Ποιο βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα και σας άρεσε;

help-me-grow

Αν σου άρεσε το άρθρο, άφησε ένα σχόλιο ή μοιράσου το στα social media!
____________________
🔔 Για να ενημερώνεσαι για ότι ανεβαίνει αλλά και να λαμβάνεις αποκλειστικά εκτυπώσιμα (freebies) κάνε εγγραφή στο Newsletter του My Little Curious Blog!
____________________
🔔 Έχεις Facebook, Instagram ή Pinterest; Σε περιμένω και στα δικά μου!
Facebook, Instagram και Pinterest
____________________
🔔 Έχεις προφίλ στο Goodreads; Βρες με κι εδώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
🖊 6 υπέροχα βιβλία που διάβασα τον Ιανουάριο (και προτείνω)!
🖊 Διαβάζοντας «Υπόθεση 178» του Antonio Fusco
🖊 Διαβάζοντας «Το γράμμα που δεν στάλθηκε ποτέ» της Hughes Kathryn
🖊 Διαβάζοντας «Οι κουρελούδες της Αλισάβας» του Νίκου Μητούση

signature-curious-blog2

2 σκέψεις σχετικά με το “5 υπέροχα βιβλία που διάβασα τον Απρίλιο (και προτείνω)!”

  1. Χαίρομαι Δώρα που το βιβλίο είναι κομμάτι της ζωής σου. Και απολαμβάνω το πλάτος της επιλογής σου σε είδη. Μπράβο καλή μου φίλη. Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα αναφερόμενα αλλά κρατώ καλή σημείωση.
    Στέλνω χαιρετισμούς.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.