Σκέφτομαι & Γράφω

Όσα έμαθα μετά από 1 χρόνο blogging!

Δημιουργήθηκε μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα και πολλά «να το τολμήσω ή όχι;» Το My Little Curious Blog (MLCB) ένα χρόνο πριν γεννήθηκε σαν… αύριο και με έμαθε πολλά πράγματα για τους γύρω μου, αλλά και για μένα την ίδια. Τι έμαθα και τι πέτυχα μετά από έναν χρόνο blogging;

Τι έμαθα με το blogging

Το blogging δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Ανάλογα πόσο σοβαρά το βλέπεις, απαιτεί και την ανάλογη πειθαρχία, οργάνωση και όρεξη. Ακόμα κι αν το βλέπεις απλά σαν χόμπι (όπως εγώ), θέλει οργάνωση. Σίγουρα όμως, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις! Πάντα κάτι μαθαίνουμε δοκιμάζοντας… κι ας μην κρατήσει πολύ.

Θα είμαι ειλικρινής! Ξέρω πολύ καλά ότι θα μπορούσα να έχω πετύχει περισσότερα μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο. Περισσότερα άρθρα (δηλαδή λιγότερη αναβλητικότητα😔), συχνότερα Newsletters (καλύτερη οργάνωση) και πολλά άλλα ‘μικρότερα’ θεματάκια που αν είχα ασχοληθεί περισσότερο, το blog θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Blogging & άγχος

Ξεκίνησα το γράψιμο δειλά με το άγχος αν θα αρέσει το γράψιμο μου, η θεματολογία μου, η εμφάνιση του blog, αν θα το προωθήσω σωστά και όλα αυτά τα άγχη που βιώνεις όταν ξεκινάς κάτι καινούριο.

Στην πορεία έμαθα να αφήνω το άγχος έξω από την πόρτα και, όσο κι αν χτυπούσε να μπει μέσα, απλά να αρχίζω… Να αρχίζω το γράψιμο! Στην αρχή σαν brainstorming, να το εξελίσσω και να το τελειώνω σε κάτι – κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα – καλό! Αυτό με το άγχος δεν το καταφέρνω πάντα. Πολλές φορές το άγχος καταφέρνει να σπάσει την πόρτα (και τα νεύρα μου) και να με κάνει να αναβάλλω για αύριο.


👉 Διάβασε κι αυτό: Όταν το σώμα σου φωνάζει «σταμάτα» να το ακούς!


Όμως, μετά από έναν χρόνο έμαθα να αντισταθμίζω το κάθε αρνητικό με ένα θετικό: Το άγχος με γράψιμο (έστω brainstorming), την αναβλητικότητα με (καλύτερη) οργάνωση, την παραίτηση με έρευνα (thank you Pinterest!😊), την έλλειψη έμπνευσης με χαλάρωση ή διάβασμα (βιβλίων ή άλλων blogs), τον θυμό (της αναβλητικότητας) με πείσμα να συνεχίσω.

Υπάρχουν φορές που ξεχνάμε γιατί αρχίσαμε και πελαγώνουμε, απογοητευόμαστε και τα παρατάμε. Μετά από ένα χρόνο blogging έμαθα ότι ότι κι αν σκέφτομαι πρέπει να θυμάμαι γιατί άρχισα. Άρχισα για να εκφράζομαι, άρχισα για να εμπνεύσω, άρχισα για να θυμάμαι… να συνεχίζω…! Όσο περνάει ο καιρός το θυμάμαι όλο και πιο συχνά, οπότε πιστεύω ότι είναι σημαντική εξελίξη.

#throwback στα πρώτα άρθρα

Ιδού η πρώτη ανάρτηση που ανέβηκε στο blog σε κάθε κατηγορία:

Σκέφτομαι & Γράφω: 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα!
(Blogging Tutorials): Πως να βάλεις background μέσα σε κείμενο | Canva Tutorial
(Challenges): Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει!
(Βιβλία): Διάβασμα στο σπίτι VS έξω: Τα 4 αγαπημένα μου μέρη!


👉 Διάβασε κι αυτό: 8 τρόποι να διαχειριστείς μια «κακή» μέρα!


Τα άρθρα που αγαπήσατε

Σύμφωνα με τα στατιστικά του blog, τα άρθρα που διαβάσατε περισσότερο σε κάθε κατηγορία είναι:

 1. Τα 7 χαρακτηριστικά του «καλού βιβλίου»! (Βιβλία)
 2. Bloggers Talking Challenge #1 (Part III) (Challenges)
 3. «Υπάρχουν και χειρότερα.» Η φράση που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε! (Σκέφτομαι & Γράφω)
 4. Πως να βάλεις background μέσα σε κείμενο | Canva Tutorial (Blogging Tutorials)

My Little Curious Blog: Η αρχή

Η κορδέλα ‘κόπηκε’ στις 28 Νοεμβρίου του 2019. Πριν τον Κορονοϊό, αλλά ζώντας άλλες κρίσεις προσωπικά, ειδικά και γενικά. Η πρώτη ουσιαστική ανάρτηση ανέβηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Χριστουγεννιάτικη ανάρτηση, μιας και είναι η αγαπημένη μου γιορτή. Περίμενα σχεδόν 3 εβδομάδες (δεν άντεξα παραπάνω) λοιπόν, μέχρι να ανεβάσω την πρώτη ανάρτηση για γούρι (που’ να ξερα…).

H πρώτη τυπική ανάρτηση που ανέβηκε στο blog είχε (φυσικά) να κάνει με το δικό σας καλωσόρισμα, αλλά και μια μικρή Εισαγωγή στο My Little Curious Blog! Πως προέκυψε η δημιουργία του MLCB, πως και γιατί ονομάστηκε έτσι, αλλά και με τι ασχολείται.

Τι ονειρευόμουν να πετύχω και τι πέτυχα σε έναν χρόνο

Ξαναδιαβάζοντας τι έχω γράψει σ’ αυτή την πρώτη ανάρτηση και τι σκεφτόμουν τότε να πετύχω με τη δημιουργία του MLCB, χαίρομαι που δεν έχει αλλάξει τίποτα, ως προς τον στόχο πάντα.

Στο τελευταίο Newsletter του Οκτωβρίου είχα αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που δημιούργησα αυτό το blog είναι για να γράφω όταν είμαι καλά… για να τα ξαναδιαβάζω τις μέρες που δεν είμαι καλά…!

Η ‘σπίθα’ που δημιούργησε την ιδέα για αυτό το blog είναι ότι σαν παιδί, αλλά περισσότερο ως έφηβη συνήθιζα να γράφω σε ένα τετράδιο (το οποίο έχω ακόμα σε ένα κουτί στο πατρικό σπίτι μου) φράσεις απο βιβλία που διάβαζα. Με βοηθούσαν σημαντικά να μάθω να αποδέχομαι τον εαυτό μου και να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Με παρηγορούσαν όταν ένιωθα λυπημένη. Με ενέπνεαν όταν έψαχνα κάτι να ακολουθήσω. Απλώς… ήταν εκεί όταν τα χρειαζόμουν! Σήμερα, με κάνει να νιώθω ακόμα καλύτερα όταν γνωρίζω ότι βοήθησα έστω κι ένα άτομο με αυτά που γράφω. Είτε είναι χιουμοριστικά είτε… λιγότερο χιουμοριστικά.


👉 Διάβασε κι αυτό: Η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου είναι με εσένα!


Με τη δημιουργία του MLCB νιώθω ότι εμπνέω ή προβληματίζω ή απλώς ‘ακούγομαι’. Το γράψιμο με κάνει να νιώθω καλά από πολλές απόψεις. Με κάνει να βγαίνω από το «καβούκι» μου. Να εκφράζομαι – έστω και γραπτώς, να προβληματίζομαι και να προβληματίζω, να εμπνέομαι και να εμπνέω, να βοηθιέμαι αλλά και να βοηθάω, να αποσπάω την προσοχή τη δική μου αλλά και των άλλων όταν το χρειάζονται.

Δεν ξέρω σίγουρα αν το καταφέρνω, αλλά θα συνεχίσω να προσπαθώ!

❓❓ Και η ερώτηση μου μετά από 1 χρόνο blogging είναι: Ποιο άρθρο του MLCB σού άρεσε τόσο, ώστε να το θυμάσαι; (Εντάξει δύο ερωτήσεις) Για τί άλλο θα ήθελες να διαβάζεις στο blog;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σου. Ευχαριστώ για τα σχόλια, τις κοινοποιήσεις και την αποδοχή σου! Το εκτιμώ πραγματικά!

Συνεχίζουμε…!!!

*Εικόνες από Pixabay


Πρόσφατα άρθρα:

🖊 7 τρόποι να αποσπάσεις την προσοχή σου σε περίπτωση κρίσης πανικού
🖊 6+1 πράγματα που ενοχλούν τους βιβλιόφιλους!
🖊 19 χειρόγραφες ελληνικές γραμματοσειρές του CANVA για να εμπνευστείς!
🖊
Το #1 κόλπο για να νικήσεις την αναβλητικότητα


👉 Μην παραλείψεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να μείνεις ενημερωμένος, αλλά και να με ακολουθήσεις σε Facebook, Instagram και Pinterest!

signature-curious-blog2

4 σκέψεις σχετικά με το “Όσα έμαθα μετά από 1 χρόνο blogging!”

 1. Εύχομαι μέσα από την καρδία μου να περάσουν πολλά χρόνια και το blog σου να γίνει σελίδα και ότι επιθυμείς εσύ μεγαλύτερο ,σε διαβάζω αρκετό καιρό ,ταυτίζομαι με πολλά από αυτά που γράφεις και παίρνω λίγο δύναμη και ελπίδα για να προχωρήσω στον δύσκολο δρόμο που βρίσκομαι να είσαι πάντα καλά

  Υ.Σ : ζηλεύω την ικανότητα σου να εκφράζεις τόσο καλά τις σκέψεις σου μέσα από την γραφή

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Με συγκίνησες με το σχόλιό σου Κατερίνα! Πραγματικά σε ευχαριστώ! Είναι κάτι τέτοια σχόλια και μηνύματα που με βοηθάνε και με εμπνέουν να συνεχίσω να εκφράζομαι (δεν μου είναι πάντα εύκολο). Χαίρομαι που σαν παιδί του «γραπτού λόγου» βοηθάω κι άλλους!
   Καλές γιορτές σου εύχομαι με πολλή πολλή δύναμη και αισιοδοξία!!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.